В много бърз порядък ще бъдат проведени дисциплинарни производства срещу двамата

...
В много бърз порядък ще бъдат проведени дисциплинарни производства срещу двамата
Коментари Харесай

Демерджиев: МВР се чисти ежедневно от хората, които нарушават служебните се задължения

В доста бърз порядък ще бъдат проведени дисциплинарни производства против двамата служители на реда, съпричастни към злополуката, породена на Околовръстното шосе от Димитър Любенов. Това увери вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Вече са отнети служебните им карти и персоналното им оръжие.

" Изключително бързо " Вътрешна сигурност " направи всичко належащо. Първо стана ясно от медиите, че евентуално има съпричастност или необичайно държание на полицейски чиновници на място, визираше се една служителка изключително, за която имаше данни, че се е държала по несъответстващ метод. Събрахме доказателства. Установи се, че е имало патрул с двама служител на реда, този патрул е нарушил служебните си отговорности и е действал по метод, недопустим от наша позиция ".

Няма данни, няма камери, които да са снимали предаване на сума пари. Има открито редом придвижване за избран интервал от време, посочи вътрешният министър.

Иван Демерджиев означи, че разбиранията им " за скорост с прокуратурата са разнообразни "  и " те много постоянно подхождат по-лежерно " и укори Темида в изкуствено основаване на проблеми.

" Как да градим доверие в тази обстановка? по какъв начин да градим взаимоотношение в тази обстановка? Ако хората си взаимодействат, те не се подвеждат за да бъде дискредитирана едната страна ", сподели той във връзка следствието на злополуката и размяната на реплики с прокуратурата.

Демерджиев насочи въпрос кога друга система в страната ще последва МВР и " ще разпознава хората, които не извършват служебните се отговорности или ги нарушават " и " какъв брой години би трябвало да чакаме за това ".

" В другите системи тези неща се случват в не по-малък размер. Министерство на вътрешните работи не може да дава храна, да е на прицел, след като МВР всекидневно се чисти от тези хора. (…) Г-н Гешев желае това състояние да продължи. То е много удобно за разследване, за прокуратура, за съд. Не е удобно за обществото обаче, не е удобно за страната. В момента главно се прекрачват етични граници ".

Министерство на вътрешните работи е почтен сътрудник. Всичко, което знае, навреме стига до прокуратурата, акцентира вътрешният министър. Той е дал инструкции на шефовете на регионалните дирекции да му се рапортуват случаи, в които дейностите на Министерство на вътрешните работи се саботират.

По тематиката с изборните нарушавания министърът на вътрешните работи сподели:

" Традиционно има лица, подготвени да продадат гласа си, макар машините. Този път обаче доста по-малко бяха тези, които демонстрираха предпочитание да купуват такива гласове. Голямата част от тях бяха следени от полицията по места до последния миг – дали ще посегнат към тези гласове. В голямата си част те не посегнаха към тези гласове. Предполагам, че е комплекс от аргументи. Вероятно не са имали толкоз огромен интерес, осъзнавайки обстановката, в която се организират тези избори. На това повлияха и доста интензивните дейности, които бяхме подхванали. Техният резултат се видя, включително с ниската изборна интензивност тук-там, където при платен избор тя нараства лавинообразно ". 

Демерджиев посочи, че Министерство на вътрешните работи е открило " парите, коя политическа мощ ги дава ".

" Прокуратурата не обича да проверява хората, които управляваха България допреди известно време, преди да стартират служебните кабинети. С такова усещане оставам аз. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР